Juhannusaatto Jyrkänkoskella ja Kuusamojärven rannalla

25. kesä, 2016

Juhannusaatto Jyrkänkoskella ja Kuusamojärven rannalla

Pakkasin jälleen kylmälaukkuun grillattavaa ja muuta juhannusillan syötävää, mutta myös radion ja kamerat. Ajelin koskelle, ja mietin pysähdynkö vain luonnon tarkkailuun ja nuotion tekoon sekä syömiseen. Toinen vaihtoehto olisi ollut pistää työkinttaat käteen ja jatkaa lukemattomia keskeneräisiä työprojekteja. Toisaalta käsi ei vielä ole luutunut, eli ei vielä töihin. Aloitin tarkastelulla, mtä kuuluu mansikoille ym kasveille, jotka olen valeistuttanut odottaman lopullista paikkaa. Melkein kaikki mansikat olivat joko kukkimassa tai ainakin nupulla aloittaakseen kukinnan. Tyrnipoikaset olivat kokeneet kovia talven aikana. Puutarhalta ostettu Poikatyrni näytti menehtyneen kokonaan.

Mäkäräiset ja sääsket olivat vallanneet koskimiljöön. Jouduin pukemaan sääskihupparin, sillä ötökkää oli niin paljon rantamiljöössä. Jo kuuden-seitsämän aikaan alkoi vyöryä pilviä ja ensimmäiset sadekuurot tuiivat samantien. Ukkonen jyristeli hiukan kauempana. Kuvasin puhelimella ja järkkärillä pari tuntia. Paistoin alkupalaksi makkarat.  Sadekuurot yltyivät ja päätin lähteä keskustaan kotosaunaan. 

Juhannusaaton aurinko siilautui sinitaivaan rantaan. Unelma aurinkoisesta juhannusaatosta näytti toteutuvan Kuusamojärven rannalla. Ehkä se olisi tapahtunut myös koskenrannassa.

Lähdin rantaan hiukset saunakosteina kuvaamaan juhannusyötä. Yllätyksekseni ranta oli aivan tyhjä ihmisistä ja juhannuskokkoa en löytänyt! Maahanmuuttajamiehiä pyöräili runsaslukuisasti rantatiellä. He olivat ottaneet tukikohdakseen kotamiljöön. Pullomummo pyöräili ja keräsi tölkit ja pullot, joita juhannusviettäjät olivat heitelleet.  Kuvatessani mietin, kuinka upea paikka Kuusamojärven ranta olisi viettää koko cityväen juhannusta kokon äärellä. Mitähän asialle voisi tehdä ? Nyt kun Kuusamojärven rannat keskustan läheisyydessä ovat virkistyksen kannalta mitä parhaimmassa kunnossa, voisi rantamijööseen järjestää erinäisiä tapahtumia. Kaikki eivät mene mökeille ja maalle.

Sade ja aurinko kuuluvat Suomen kesään ! Ihanaa keskikesän juhlaa !

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu