Asko Moilanen, veli, isä, eno, setä...lyhyesti muistoissamme

30. loka, 2016

Asko Moilanen, veli, isä, eno, setä...lyhyesti muistoissamme

Kuusamon Kovasin Oy sai Kuusamon kunnalta vuonna 1978 kivitilauksen liittyen kunnantalon ja julkisten rakennusten pihakivien toimitukseen. Asko Moilanen asui tuolloin vielä Helsingissä ja kävi Helsingin kauppakorkeaa. Kivitoimitus onnistui monista hankaluuksista huolimatta. Asko palasi Helsingistä 1980-luvun lopulla, avioitui, sai kaksi tyttöä,  ja jatkoi kiviurakointia, pääasiassa Rukalle. Murheellinen 1990-vuosikymmen pysäytti myös Askon kiviurakoinnin. Milleniumin dramaattiset vaiheet koskimiljöössä olivat kova koettelus. Toukokuussa 2002 Asko sai aivoinfarktin ja jäi eläkkeelle. Asko oli lahjomaton ja vankkumaton koskitilan puolustaja ja on hänen suurta ansiota, että Kuusamon Kovasin Oy on edelleen Jyrkänkosken pääomistaja ja vuonna 1945 perustettu osakeyhtiö on edelleen olemassa. Vuonna 1968 isämme Johan Vilhelm Moilanen istutti myös Askoon Jyrkänkosken miljöön ainutlaatuisen historian. Olisin niin toivonut, että hän olisi nähnyt ensi vuoden elokuun suurnäyttelyni Kuusamotalon Kaamosgalleriassa, jossa on esillä koko liippatehtaan sadan vuoden historia, myös Asko Moilasen aikakaudet. Luoja katsoi nyt ajan parhaaksi ja poimi veljemme Isän ja Äidin luo. Kiittäen kaikesta, myös välillä orpoperheemme päämiehen roolista.

Kuusamon Kovasin Oy sai Kuusamon kunnalta vuonna 1978 kivitilauksen liittyen kunnantalon ja julkisten rakennusten pihakivien toimitukseen. Asko Moilanen asui tuolloin vielä Helsingissä ja kävi Helsingin kauppakorkeaa. Kivitoimitus onnistui monista hankaluuksista huolimatta. Asko palasi Helsingistä 1980-luvun lopulla, avioitui, sai kaksi tyttöä, ja jatkoi kiviurakointia, pääasiassa Rukalle. Murheellinen 1990-vuosikymmen pysäytti myös Askon kiviurakoinnin. Milleniumin dramaattiset vaiheet koskimiljöössä olivat kova koettelus. Toukokuussa 2002 Asko sai aivoinfarktin ja jäi eläkkeelle. Asko oli lahjomaton ja vankkumaton koskitilan puolustaja ja on hänen suurta ansiota, että Kuusamon Kovasin Oy on edelleen Jyrkänkosken pääomistaja ja vuonna 1945 perustettu osakeyhtiö on edelleen olemassa. Vuonna 1968 isämme Johan Vilhelm Moilanen istutti myös Askoon Jyrkänkosken miljöön ainutlaatuisen historian. Olisin niin toivonut, että hän olisi nähnyt ensi vuoden elokuun suurnäyttelyni Kuusamotalon Kaamosgalleriassa, jossa on esillä koko liippatehtaan sadan vuoden historia, myös Asko Moilasen aikakaudet. Luoja katsoi nyt ajan parhaaksi ja poimi veljemme Isän ja Äidin luo. Kiittäen kaikesta, myös välillä orpoperheemme päämiehen roolista.

Kommentit

07.09.2017 07:22

Riitta Björn (o.s. Härme)

Asko asui 70-luvulla Helsingissä Munkkiniemessä ja kävi kauppaopistoa, kuten minäkin, muistan hänet näiltä ajoilta. Surullista, että aika loppui häneltä. Osanottoni omaisille.

07.09.2017 07:45

Valma Lämsä

Kaunis kiitos sisarusten puolesta! Kohtalon polut ovat arvaamattomat. Olisi hienoa vaihtaa joskus joku sana Askon Helsingin kauppakorkea-ajoiltakin.

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu