Eduskuntatalon kivitoimituksen kuulumisia

15. syys, 2017

Eduskuntatalon kivitoimituksen kuulumisia

Kansanedustajamme Ulla Parviainen ja Niilo Keränen olivat koonneet pohjoisen vieraita yhteiseen kuvaan ns. pyöröhalliin, jossa on Kuusamon Kivi Oy:n toimittamat kvartsiittiliuskelaatat. Kiitos Ulla, lähettämistäsi kuvista. Toivottavasti ehdin käydä katsastamassa tilannetta ennen Singaporen reissuani. Tehtailija Mauri Timonen toimitti uuteen eduskuntataloon useita satoja neliöitä valmiiksi sahattuja ja hiottuja laattoja Kuusamon Jyrkänkosken liippatehtaalta, ilman minkäänlaisia sanktioita, vaikka monia vaikeuksia kivitehtaalla oli ennen ja jälkeen toimituksen. Arkistot kertovat, että Timoset olivat neuvotelleet myös postitaloon kivitoimituksen, mutta Kansallispankki halusi koskimiljöön ja tehtaan haltuun, eikä odottanut suorituksia. Eduskunnastakin viimeiset maksut tulivat huomattavasti toimituksen jälkeen. Kansallispankki otti haltuun sekä yrityksiä että kiinteistöjä kortteleittain eri kaupungeista. Finanssimaailma eli perin levotonta aikaa 1930-luvulla maailmalla, josta myös Suomeen rantautui pankkimaailmaan kyseenalaisia  keinoja.

Kansanedustajamme Ulla Parviainen ja Niilo Keränen olivat koonneet pohjoisen vieraita yhteiseen kuvaan ns. pyöröhalliin, jossa on Kuusamon Kivi Oy:n toimittamat kvartsiittiliuskelaatat. Kiitos Ulla, lähettämistäsi kuvista. Toivottavasti ehdin käydä katsastamassa tilannetta ennen Singaporen reissuani. Tehtailija Mauri Timonen toimitti uuteen eduskuntataloon useita satoja neliöitä valmiiksi sahattuja ja hiottuja laattoja Kuusamon Jyrkänkosken liippatehtaalta, ilman minkäänlaisia sanktioita, vaikka monia vaikeuksia kivitehtaalla oli ennen ja jälkeen toimituksen. Arkistot kertovat, että Timoset olivat neuvotelleet myös postitaloon kivitoimituksen, mutta Kansallispankki halusi koskimiljöön ja tehtaan haltuun, eikä odottanut suorituksia. Eduskunnastakin viimeiset maksut tulivat huomattavasti toimituksen jälkeen. Kansallispankki otti haltuun sekä yrityksiä että kiinteistöjä kortteleittain eri kaupungeista. Finanssimaailma eli perin levotonta aikaa 1930-luvulla maailmalla, josta myös Suomeen rantautui pankkimaailmaan kyseenalaisia keinoja.

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu