Jouluinen Orchard-Ion -aukio 23.11.2017

24. marras, 2017

Jouluinen Orchard-Ion -aukio 23.11.2017

Eilen tuli viikko täyteen tällä jaksolla Singaporessaoloa. Jarno-pojan työpaikalla lounastimme ja sen jälkeen hän taas osti metro-bussilipun, jolla voin taas tutustua maailmoihin. Hän lähti lounaan jälkeen opastamaan jouluiselle Orchard-bulevardille. ION-aukiolla Metrosta maanpinnalle tuleminen on miellyttävä kokemus. Poikkeuksellinen "tötterö" ohjaa tähän yhteen maailman kuuluisimpaan ostoskeskukseen. Tällä kertaa aukiolle oli ION-ostoskeskuksen toimesta rakennettu "hupijuna", jossa oli junan äänet, savut, ja maisemaksi oli istutettu aivan kuin pala lumista Suomea. Security-virkailija kertoi, että sadattuhannet ihmiset, ellei jopa miljoonat ihmiset tulevat kuvaamaan itsensä ja lapsensa junassa istuen - kuin olisivat "joulupukin maassa".  Odotellessani Jarnoa hakemaan minua, töistä palatessaan, jututin tätä Security-virkailijaa. Hän ei joko tiennyt tai ei saanut sanoa, mistä lumiset maisemat oli istutettu junan ikkunoihin. Mielenkiintoinen keskustelumme kosketteli jopa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tällä hetkellä. Singapore on hyvin tarkka kaikista asioista. Tämän kymmenen vuoden aikana käyntieni aikana olen aina tarkasti miettinyt, mitä voi laittaa julkisuuteen. 

Nyt oli edellisestä käynnistä kulunut yli viisi vuotta. Orchard-kauppakeskus on todella maailman huippua. Nytkin ION-tavaratalo vei päivästäni monta tuntia. Ei vähiten Bartoux-galleria, jossa olen käynyt joka kerta. Aina yhtä mieli korkealla nytkin sain tutustua voimakkaaseen maailman taiteeseen. Nyyttelyyn on vapaa pääsy, mytta siellä ei saa kuvata.  Jälleen oli näyttely koottu maalauksista ja erilaisista veistoksista, jossa mieli viihtyi ja virkistyi.

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu