Facebook -vierailu 23 ja 24.11.2017

25. marras, 2017

Facebook -vierailu 23 ja 24.11.2017

Oli mukava vierailla Jarno-pojan toimitiloissa, tähän mennessä jopa kaksikin kertaa. Tässä kuva ison kosketusnäytön äärellä. Hipaisemalla maapalloa löytyi sieltä piskuinen Suomikin. Ikkunoista on upeat näköalat lahdelle, jossa ovat mm. Marina Bay-hotelli-ravintolakompleksi ja Art Sciense Museum.

Itse aloitin tietotekniikan parissa jo vuonna 1981. Jatkoin aktiiviopiskeluja vuosina 1985-1986 Joensuussa. Suomessa ja maailmalla IBM näytteli isoa osaa tietotekniikan kehityksessä. Sama tunnelma syntyi Singaporen FaceBookin tiloissa, useissa kerroksissa, kuin Helsingin IBM:llä aikoinaan vuonna 1986. IBM koulutti silloin uusia ihmisiä PC-maailmaan "Suuren sinisen sarvipään" rinnalle ja sisään. Tietotekniikan kehityksen ajattelin silloin olevan hiukan toisenlainen, vaikka tilasimme jo silloin Joensuusta käsin tietokoneita ulkoisella asynkroonisella modeemilla. Ruudulla pystyimme silloin jo seuraamaan tilaustamme Irlantiin, jossa sijaitsi Euroopan varastot.

Noihin aikoin lapsemme olivat aloittelemassa koulutietään. Oletin, että heidän ollessaan lukiossa kirjoja ei enää käytettaisi. Toisin kävi. Muutos on käytännössä hitaampaa ja mutkikkaampaa kuin oletamme. Nyt maailma on kutistunut. Ihmiset ovat yhteydessä käytännössä kaikialla ja kaikilla tasoilla, niin halutessaan. Meidän pitäisi muistaa, että koneet ja koneälyt ovat ihmisiä varten, eikä ihmiset niiden orjia. Meidän tulisi osata käyttää tietoja ja koneita - kuten asitianpesukoneita.

Singapore on todella pieni maa, kapunki, valtio pinta-alaltaan. Väkiluku on samaa luokkaa kuin Suomessa. Kaikki Singaporen väki käytännössä asustaa Keha III:n sisäpuolen kokoisessa saaressa. Kaupunki ja samalla valtio on rakennettu osittain yhteen tai jopa kahteen kertan uudestaan. Joukkoliikenne pohjautuu metroon, busseihin ja takseihin. Myös Uber-taksit ovat sallituja. Muutaman kerran käytettyämme niitä, tuntuvat ne järkeviltä ja parhaimmilta vaihtoehdoilta. Kaupunkia tuntematta voin liikkua ehkä turvallisimmin niillä, koska myös poika näkee liikkumiseni suuremmassa maailmassa. Hyvä niin !

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu