National Gallery 2.12.2017

4. joulu, 2017

National Gallery 2.12.2017

Claude Monet  -ja monet muut ihastuttavat vanhan ajan eurooppalaiset upeat taidemaalarit olivat hyvin edustettuna uudessa Singaporen National Galleriassa, joka oli avattu noin vuosi sitten. Kuusaikerroksinen taidekompleksi oli sanoinkuvaamattoman ikimuistoinen kokemus. Varsinaiset taide-elämykset sijaitsivat 2-5 kerroksissa. Kaikilla tasoilla oli useita satojen neliöiden gallerioita. Näyttelyt oli kuratoitu ja pystytetty huolella ja tietysti suuren maailman mittaan. Tämä näyttelykokonaisuus on avattu lokakuun alussa ja päättyy joulukuussa. Kuudennessa kerroksessa oli ravintola ja huikeat näöalat merelle ja Marina Bayn ym. keskuksiin. Aurinko paistoi ja itse terassilla oli mielettömän kuuma.

Hienolla tavalla oli pystytty nivomaan eurooppalainen ja aasialainen taide ja historia ja taiteen historia. Samoin eri aikakaudet antoivat hyvät historialliset läpileikkaukset Aasian ja Euroopan taiteisiin ja jopa kulttuureihin. Tietysti Singaporen historiaan liittyvä arkkitehtuuri, taide ja rakentaminen olivat suurissa rooleissa arkkitehtuureineen. Singapore on pieni maa, noin Helsingin kehä III:n sisäpuolinen alue pinta-alaltaan. Väkiluku on yli kuusi miljoonaa henkeä, ja sisältäen  monia kansallisuuksia ja uskontoja. Singapore lienee rakennettu jopa kahteen kertaan uudelleen, jotain vanhaa säilyttäen, mutta hyvin paljon uudistettuna. Kaupunki/maa sijaitsee aivan meren äärellä, kasvaen ainoastaan merellepäin. Uusimmat keskukset, kuten Marina Bay ja Art Sciense Museum ovat rakennettu aivan meren päälle. Se tekniikka on sitten jo toisen katselmuksen paikka. 

Saapuessamme Jarnon kanssa valtaisaan taidetaloon, mieleen piirtyi ensimmäisenä Claude Monetin upeat impressionistiset maalaukset luonnosta ja lapsista. Odotukset olivat korkealla. Eikä näyttely tuottanut pettymystä. Tietysti samoissa gallerioissa oli muitakin aikansa suuria eurooppalaisia taidemaalareita. 

Mieluisan ja unohtumattoman yllätyksen tuotti Aasian ja Singaporen, Indonesian ja Filippiienien  esitykset. Samoin lapsille suunnatut osiot, sekä multimedia ja liiketunnistimeen perustuvat virtuaalimattokokemukset. Eli silloin seisotaan pikkuisella matolla, ja heilutellaan käsiä ohjeistetulla tavalla, ja valtava seinätaulu  alkaa elämään. Tarina ja kuvat liikkuvat halutulla tavalla.

National Galleryn päivä ei unohdu mielestä koskaan. Näyttelyn elämykset elävät omassa mielessäni aivan omaa elämäänsä, toivottavasti tuottaen niin mielihyvää ja kuin sieluun voimaa synnyttämään uusia ideoita.

Voin lämpimästi suositella vierailemaan Singaporen National Galleriassa, matkallanne Aasiassa ja Singaporessas.

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu