Turun talvea

14. tammi, 2018

Turun talvea

Toinen talvi Turussa on näyttänyt sateiset, mutta vähälumiset kasvonsa. Tullessani lähikaupasta pysähdyin kotorinteen jäistä kalliorinnettä ihailemaan. Pikku poika rikkoi jääpuikkoja. Jäin juttelemaan ja kuvaamaan hänen kanssaan. Kysyin, että olisiko kiva, jos olisi lunta. Kyllä olisi, hän mietti, samalla rikkoen jäitä. Yhdessä totesimme, että kalliorinne on kyllä kaunis kun vesi muotoilee omia taideteoksiaan sulaessaan ja jäätyessään.

Ehkä tämä sai minut tarttumaan taas maalausvälineisiin. "Joutsenten elämä" - kolmiosainen kuvatarina on ollut luonnosvaiheessa jo vuoden verran. Samoin Venäjän rajan taakse jääneen Mäntykosken maalaus, jota en saanut valmiiksi elokuun näyttelyyni Kuusamotaloon.

Yli puolen vuoden paussi oli ehkä hiukan liian pitkä paussi kuvantamisen suhteen. Ehti syntyä jo pakottava tarve. Singaporessa yhden koemaalauksen tekeminen ruokki vain kokonaisvaltaiseen luovuuteen. Runo-kuvakirjan koostaminen ja jäsentely selkeytti tekemisen polkuja. "Liekit" - runokuvakirja sisältää noin 50 tekstiäni ja maalausteni kuvaa,  -eli sanallisia ja kuvallisia mietteitä poluiltani. Kuvat ovat pääasiassa maalausteni valokuvia, mutta myös muutamia herkkiä japuhuttelevia valokuvia saattaa päätyä teokseen. Teos on alkuun painoversio, mutta aineistosta työstetään myös multimediateos. Julkaisuajankohta on vielä täysin auki.

Ajankohtiaset numeroasiat ja ehkä presidentin vaalien seuraaminenkin pysäyttää välillä arkeen ja todellisuuteen. Toivottavsti mahdollisimman monet äänestävät vaaleissa.

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu