Iloista Ystävänpäivää !

14. helmi, 2018

Iloista Ystävänpäivää !

Otin vapauden viettää Ystävänpäivää siveltimien, maalausten ja luonnosten parissa.

Tässä upeita muistoja... "Kangastus", akryyli kankaalle 50 * 58 cm.  Tämän ensimmäisen luonnosmaalauksen olen tarkoittanut pysyvään omaan galleriaan. Mutta varsinainen maalaus saattaa saada uuden kodin muualla.

Ystävänpäivä lienee joidenkin tietolähteiden mukaan saanut alkunsa antiikin Rooman Lupercalia-juhlasta.  Sitä vietettiin 15. helmikuuta, ja kunnioitettiin Junoa, naisten ja avioliiton jumalatarta, sekä luonnon jumalaa Pania. 

Kansainvälisesti Ystävänpäivää vietetään erityisesti rakastavaisten päivänä, pyhän Valentinuksen kunniaksi. Suomessa Ystävänpäivä on saanut erityisen merkityksen myös ystävien kesken.

Ystävänpäivän vietto on todella vanha perinne. Kristityt yrittivät lopettaa sen pidon 400-luvulla, sen varhaisten pakanallisten muotojen takia. Ehkä juuri kristittyjen myötä päivä muuttui rakastavaisten, parin valinnan ja avioliiton juhlaksi. Lintujen parinvalintauskomus liittyy myös ystävänpäivään.

On hienoa, että vietetään koko tällä maapallolla kansainvälistä ystävänpäivää. Ilman ystävää ihminen on todella "puolikas ihminen". 

Antakaamme jokaiselle yksilönvapaus viettää ystävänpäivää itselleen parhaimmalla tavalla, kunhan siihen liittyy hyvää mieltä ja rakkautta.

Rakkautta on "sen seitsämää lajia": parisuhteen syvä kiintymys, rakkaus äitiin, isään, lapsiin, sisaruksiin, isovanhempiin ja se kaikista vaikein lähimmäisen ja/tai vihollisen rakkaus.

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu