Projekteistani muutama sana

19. maalis, 2018

Projekteistani muutama sana

Vihdoin olen päässyt urakoimaan ja jäsentämään käsikirjoituksiani. Viime vuoden Suomi Finland 100 -näyttely oli rankempi ponnistus kuin aavistinkaan. Vieläkin täytyy ottaa täydellisiä unen, levon ja virkistyksen päiviä. Maalaukseni eivät ole juurikaan edistyneet. Aiheita pursuaa ja itseasiassa on vaikea pidätellä maalausintoa.  Jyrkänkosken alueen käyttösuunnitelma on ollut täysin jäissä. Pikkuhiljaa keväauringon sulatellessa tuntoja sekin alkaa muotoutua seuraavaan vaiheeseen.

Liippatehtaan osien I - IV jälkeen on ollut perin hankalaa löytää sopiva jäsentely tuleville kirjoiille. Jäljellä oleva on pääosin Vuotunki Oy:n, Jyrkänkoskella olleen puusahan, Kuusamon Puu Oy:n lahdentauksen sahan ja Taivalkosken sahan arkistoja. Merkittävä osa tietysti liittyy talousneuvos Johan Vilhelm Määtän elämänkertaan. Johan Vilhelm Määttä toimi myös Jyväskylän tehtaan hallinnossa sekä oli mukana Rauhanyhdistyksen toiminnassa. Arkistot sisältävät aineistoa myös näistä. Nyt täytyy vain rukoilla viisautta tehdä kooste kaikesta ja kirjoittaa asiat oikein tähän viimeiseen teolliseen historiateokseen.

Tarkoitus oli, että viides Kuusamon teollista historiaa käsittelevä osa kokoaa Jyrkänkosken alueen kivi- ja puuteollisuuden sekä Jyrkänkosken alueen tapahtumat yksiin kansiin, liittyen niin rahamaailman liikkuihin kuin myös alueen muihin tapahtumiin.

Lukunsa sinänsä on rahamaailman tapahtumilla aina 1900-luvun alusta tähän päivään. Mahdollisesti ne tullaan sisällyttämään Rahan labyrintit-kirjaan.

Kaikki tarinat eivät voi sisältyä faktapohjaisiin kirjoihin. Osa niistä tulee soveltuvin osin mukaan Julian faktapohjaisiin fiktiivisiin romaaneihin.

Etenemme siis asia kerrallaan...

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu