Helsingin taiteiden yön tunnelmia 23.8.2018

25. elo, 2018

Helsingin taiteiden yön tunnelmia 23.8.2018

Helsingin taidetarjontaan olen saanut tutustua jo 1970-luvulta lähtien, vieraillessani Ateneumissa ja muissa mielenkiintoisissa kohteissa. Ateneumista tuli 1980-luvulla lähes pakkomielle käydä joka kerta kun pysähdyinkään Helsingissä. Olen koettanut pitää mieleni avoimena kaikenlaiselle taiteelle. Se onkin johtanut siihen, että elämäni matkan varrella olen pitänyt piirtämiskokeiluja yllä. Valmistuttuani digitaalisen median maisteriksi vuonna 2008 otin kaikki vanhat kuvani ja aineistoni esiin, hankin kaikki uudet maalit, pensselit ja maalauksen vermeet. Siitä lähtien maalaamisesta on tullut lähes viikottaista puuhaa.

Singapore useilla käynneillä ja Saksa taiteen vaihtotapahtumana ovat nostaneet kiinnostuksen laajempiin näyttelykokemuksiin

Helsingissä osallistuin ensimmäisen kerran yhteistaidenäyttelyyn keväällä 2016, Pohjoisrannassa Galleria Foggassa. Sain kokea avajaisissa sellaista mielihyvää, että siemen jäi itämään seuraavasta tapahtumasta. Olemme Rukan hoitoalan ja taidesalongin yrittäjän Sanna Jugan kanssa tehneet yhteistyötä sekä näyttelyjen että näyttelymultimedian myötä. Nyt hän kutsui minut mukaan teoksillani Helsingin Ullanlinnan Beauty & Wellness -gallerian avaukseen 23.8.2018 klo 18 - 24. Salonki oli Juhan ja Sannan toimesta saatu yllättävän nopeasti valmiuteen. Mainonta tapahtui linkittämällä avaustapahtuma taiteen osalta "Secret Nature" Helsingin Taiteiden yön tapahtumaan. Heidän omat sivut kertovat kattavasti sekä hoitotuotteista että myös taiteen esilleolosta.

Tietämättä uuden tilan imagosta tai muistakaan yksityiskohdista otin mukaani 4 maalaustani ja vein ne Puistokadun uuteen tilaan lauantaina. Valmistelut olivat hiukan kesken. Osa sisustuselementeistä, kuten lämpöä puhaltava sähkötakka ei ollut vielä saapunut. Käsikirjoitus oli pitkälle tekemättä ja väkeä alkoi saapua jo ennen kuutta.

Uskomattoman hieno tunnelma vallitsi aina keskiyölle saakka. Väkeä virtasi tasaiseen tahtiin. Joinakin hetkinä kovinkin tungosta. Secret Nature Taiteiden yön listauksissa toi paikalle taiteen ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Myös Sannan Rukan hoitolan etelä-Suomen asiakkaat löysivät paikalle. Todella hieno ilta.

Puolen yön aikaan meren rantaa hallitsi täysi kuu, jota ihmiset olivat innoissaan kuvanneet. Tämä oheinen ottamani kuva on Kuusamojärven rannalta muutaman vuoden takaa. Kuutamon taika on sama ollaampa sitten pohjoisessa tai eteläisessä Suomessa, puhumattakaan maapallon toisella puolen, vaikka Singaporessa.

Taiteiden illan hienon tunnelman siivittämänä mieleen nousi ajatus maalata myös Helsingin etelärannan kuuta ja aurinkoa. Ehkäpä joku viikonloppu se olisi mahdollista.

Yhteistyössä on voimaa !

Kiitos vielä kerran Sanna kutsustasi - lähteä mukaan Ullanlinnan salongin avaukseen !

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu