Historian viitososa on matkalla lopulliseen pakettiin

13. syys, 2018

Historian viitososa on matkalla lopulliseen pakettiin

Siivoilen Turun "residenssissäni" arkistoja täysin  l e v ä l l e e n, jotta kaikki sanottava tulisi sanottua viimeisessä Kuusamon teollisuuden historiaa käsittelevässä kirjassani.

On selvää, että viides Kuusamon teollista historiaa käsittelevä kirja sisältää sadan - tai oikeammin sadanviidenkymmenen vuoden teollista historiaa myös Suomessa ja maailmalla.

Tuon teoksessani esiin muun Suomen ja maailman teollistumisen  vaikutuksen aallot Kuusamoon - luontokaupunkiin. Usein mietin, että on onni, että sekä hyvät että huonot vaikutukset tulevat viiveellä pohjoiseen Suomeen, samalla ehkä laimentuen vaikutuksiltaan. Valitettavasti pohjoisen herkkä luonto ei kestä sitä murto-osaakaan !

Toivon, että osaan kertoa tässä kirjassani kaiken tarpeellisen edesauttamaan pohjoisen luontomme hyvinvoinnin pelastamiseksi.

Toivon, että osaan punnita asiat objektiivisesti, kaikkia osapuolia kunnioittaen. 

Toivon, että vuosikymmenien kokemukseni ja näkemykseni eri puolilta Suomea - ja vähän kauempaakin auttaa näkemään asiat paremmin ja kauaskantoisesti - sydämellä !

Lisäilen jatkossa "kirjat-sivuilleni" mahdollisesti sellaisia kuvia ja dokumentteja, joita ei tule lopulliseen kirjaan. Nyt sivuilla on faktamateriaalia, jotka on välttämätöntä sijoittaa kirjaan. 

Tekstien osalta valmius aste on yli 80 %. Kuvien ja kaavioiden osalta olen noin puolessa välissä.

Tämä kirjaprojekti minulle tässä mittaluokassa on nyt seitsämäs. Voin kokemuksesta sanoa, että viimeinen kuukausi on niin hektinen, että minun on tuolloin pakko irroittautua ulkomaailmasta täysin.

Koetan infota kirjan etenemistä parhaan kykyni mukaan, mahdollisimman pian. Kirjaa on ennakkoon tilattu lähes 200 kpl. Sivuilleni ilmestyy mahdollisimman pian infoa toimitusajasta, julkistuksesta ja muista yksityiskohdista. 

Olen avoimella mielellä kirjaan tulevan aineiston suhteen.

Sähköpostit,  valma.lamsa@iki.fi ja kukovasin@gmail.com  -ottavat vastaan lisäaineistoja, kysymyksiä ja mahdollisia tilauksia  kirjaan liittyen. 

 

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu