Nooan kirjaimet ja lukuharjoitukset

19. syys, 2018

Nooan kirjaimet ja lukuharjoitukset

Nooa on ollut luonani pari päivää toipumassa yskäflunssasta. Tänään hän oli jo lähes entisellään. Mietin omaa 5-vuotisaikaani ja muistin kun isosiskoni lähti kouluun ja minä jäin yksin tutkimaan kirjaimia Kalevasta. Niimpä leikkasin kirjaimia ja opettelin ensin oman perheen jäsenten etunimet ja sitten yhä enenevässä määrin muutakin. 

Kysyin Nooalta, josko hän leikkaisi oman perheen nimien kirjaimet lehdistä ja asettelisi ne järjestykseen. Hän innostui heti ! Ja oli järkähtämätön, ettei saanut yhtään auttaa. Hän keräsi lopuksi kaikki leikkaamansa kirjaimet minigrippussiin ja vei ne kotiin.  Nooa on ollut nopealiikkeinen kaikessa tekemisessään. Olin suorastaan hämmästynyt, kuinka hän keskittyi tekemiseensä.  Hän on aikalailla turhautunut, kun ei osaa kaikkea mitä isoveli Leevi, joka on ekaluokalla koulussa. Leevi osasi lukea ja laskea jo ennen kouluun menoa.  Leevi chattaa WhatUpilla hämmästyttävän hyvin. Tietysti puhelin on turvaväline koulumatkoillakin. Vanhemmat pystyvät paikallistamaan pikkuisen liikkumisen. Opettajille varmasti lukevat, laskevat ja muutenkin aktiiviset lapset tuottavat varmasti välillä omia ajatuksia. 

Mutta.. - kun on luonne, että hänen pitäisi pystyä heti kaikkeen mihin iso veli. Täytyy vain lohduttaa Nooaa, että on tarkoitettukin osata tiettyjä asioita valmiiksi vasta vähän ennen koulua.

Tuttu tunne lapsuudestani hiipi mieleeni. Iso siskoni Säde oli pari vuotta ylemmällä luokalla ja tietysti minua se kovin hermostutti välillä. Halusin osata kaiken yhtäaikaa hänen kanssaan.

 

 

 

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu