Hyvää isänpäivää !

11. marras, 2018

Hyvää isänpäivää !

Isämme Johan Vilhelm Moilanen, syntyi Suiningin Raiviossa vuonna 1914, ja kuoli 10.11.1968. Hän oli toisessa maailman sodassa puolustamassa Suomea niin Suomussalmella talvisodassa kuin jatkosodassa Kiestingissä ja muissa idän taistelukohteissa. Isämme poismenosta on kulunut 50 vuotta. Yritin kovin saada Kuusamon teollisuushistoriakirjan painokuntoon. Isämmekin elämä kytkeytyi Kuusamon teolliseen historiaan aina 1930-luvulta lähtien. Uutta aineistoa kirjaan tulee koko ajan lisää. Koostaan kirjaa nyt toista kertaa läpi. yleensä vasta kolmas versio lähtee eteenpäin. On selvää, että sen valmistuminen menee ensi vuoden alkuun.

Isämme isä eli ukkimme Ville had Moilanen menehtyi toisen maailmansodan aikana sairaskohtaukseen. Hänkin  oli nähnyt ankarat ajat ensimmäisen maailmansodan aikoihin ja oli mukana myös Soukelon taisteluissa, jossa hän sairastui pahaan kuumetautiin. Hoippui sieltä kotiin ja parani. Hän oli jo ennen Suomen itsenäistymistä perustanut perheen Kovalaisen Hilman kanssa Suiningin rantaan. Heille syntyi kahdeksan lasta, joista isämme Johan oli vanhimmasta päästä. Isämme ja äitimme saivat  kahdeksan lasta, joista minä olen neljänneksi nuorin. Meitä on vielä viisi elossa.

Isämme oli lapsirakas. Kenellekään isä ei sanonut pahaa sanaa. Hän ohjasi lempeästi. Hänelle ei koskaan voinut sanoa Ei-sanaa.  Hän ohjasi lapsia töihin ja myös vieraita työntekijäitä hiljaisella lempeällä ja varmalla  otteella. Siksi on niin vaikea ymmärtää Luojamme järjestystä ottaessaan isolta perheeltä huoltajan - meidän mielestä aivan liian aikaisin.

Muistamme isäämme suurella lämmöllä.

On ilo katsoa tytön puolisoa, joka muistuttaa hyvin paljon omaa isääni hoitaessaan ja ohjatessaan omia vilkkaita poikiaan.

Lämmin toivotukseni kaikille isille Suomessa ja maailman äärissä !

 

............

Isänpäivää vietetään isien kunniakasi ja muistoksi. Juhlapäivää on alettu Suomessa viettää vuodesta 1949 lähtien. Suomessa juhlapäivä on vakiintunut liputuspäiväksi vuodesta 1987 lähtien. Toivottavasti se määritellään pikimiten viralliseksi liputuspäiväksi.

 

 

 

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu