Maailman paras maa ja onnellisin kansa

12. huhti, 2019

Maailman paras maa ja onnellisin kansa

Viime aikoina olemme jälleen saaneet paistatella onnellisuuden auringossa. Valtaosa meistä suomalaisista on sitä mieltä, että maamme on maailman paras maa. Toisesta maailmanlaajuisesta väittämästä, onnellisimman kansan suhteen, emme ehkä ole niin yksimielisiä.  Mitä useampi meistä suomalaisista matkustaa maissa, joissa todella on epävakaat olot, niin luonnon mullistusten kuin epävakaiden uskonnollisten tai poliittisten mittasuhteiden mukaan mitattuna, sitä enemmän arvostamme omaa maatamme. 

Itselläni on ollut mahdollista verrata maatamme ja sen asukkaita muutamiin maihin Euroopassa ja yhteen Aasian maan ehkä erikoisimpaan kaupunkivaltioon, Singaporeen.  Olen käynyt muutamissa maissa lomamatkalla tai oppimatkalla viimeisten neljän vuosikymmenen aikana.

Mistä koostuu maailman paras maa?

Suomi on pitkä maa, joka sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla, Napapiirin ja revontulten alueella. Pohjoinen sijaintimme mahdollistaa meille vähintään neljän vuodenajan olemassaolon. Niiden merkitys ihmisille on arvaamattoman suuri. Sen ymmärtää vasta kun ei ole useita erilaisia vuodenaikoja. Joka kerta esimerkiksi Singaporessa keskustellessani siellä olevien ihmisten kesken, he kertovat yhä uudelleen: "heillä on vain tätä yhtä ja samaa päivästä toiseen ympäri vuoden", sama lämpötila ympäri vuoden. Vesisade ja ukkoskuurot muuttavat hiukan rytmiä.

Kaiken lisäksi Suomi on pitkä maa, joka mahdollistaa Suomessa pitkän kevään ja kesän, sitä haluaville, mutta myös pitkän talven ja kaamoksen sitä haluaville. Ihminen on osa luontoa ja sen mieli elää luonnon mukaan. Mikäli emme saa vaihtelua riittävästi, tylsistymme ! 

Suomi on tehty  luonnonkauniista ympäristöstämme. Sen vaaliminen kauniina ja hyvinvoivana on meidän elämämme tärkein tehtävämme, nyt ja aina. 

Ketä ovat maailman onnellisimman maan kansalaiset?

Ne ovat syntyneet ja jalostuneet veristen sotien ja monien kyynelten virrassa. Idästä ovat tulleet taistelevat aasian geenit, lännestä viikinkien sitkaat seikkailijageenit ja etelästä sivistyksen ja taitojen geenit. Siinä sekoituksen myllyssä ovat syntyneet suomalaiset. Uskallamme siten olla sivistyneesti eri mieltä asioista. Maailman paras maa omaa  kauniin luonnon lisäksi,  luontoa ja ympäristöä rakastavat ihmiset, jotka hyväksyvät toiset ihmiset tasavertaisina ihmisinä. Niin kauan kuin pidämme toisistamme hyvää huolta, kaikki voivat hyvin.  

Aikojemme alussa poliittinen järjestelmämme on ajateltu viisaasti. Demokratian lähteellä jokaisella on yksi ääni valitessamme meille yhteisten asioiden hoitajia.  Järjestelmä on luotu sellaiseksi, että kun yksi ryhmittymä lähtee viemään omia etujaan liian voimakkaasti - itsekkäästikin- tulevat äänestäjien voimat keikauttamaan ryhmän "ruotuun". Tämä kiertokulku jatkuu yhä uudelleen. Hyvä niin !

Sanotaan, että hyvä oppositio pitää huolen hyvästä avioliitosta ja hyvästä maan hallinnasta. Sama pätee tietysti myös yrityksiimme, jotka ovat koko maamme ja sen ihmisten hyvinvoinnin perusta.

Tälle onnellisten ihmisen maalle toivotaan onnea jatkoonkin !

 

 

 

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu