Hallitusneuvottelut alkoivat

8. touko, 2019

Hallitusneuvottelut alkoivat

Sivusta seuraavana - sitoutumattomana - on ollut mielenkiintoista seurata niin vaaleja kuin hallitustunnusteluja. Olen jo jonkin aikaa ollut odottavalla kannalla liittyen pienten lasten ja heidän perheidensä asioiden ymmärtäjiin. Varhaislapsuudesta on suora jatkumo koulumaailman ja nuorten hyvin tai pahoinvointiin. Olemme menettäneet työmarkkinoilta suuren osan ainakin yhdestä sukupolvesta. Nyt liian suuri osanuoria aikuisia on kouluttamattomina kortistossa. Samalla yritykset tuovat idästä siivoojamme, rakennustyöntkeijät ym. suorittajatyöntekijät.  Vapaa kasvatus ja siihen liittyvä sisäruokinta etäännytti ison osan nuoria koulusta ja työelämästä. Ja niistä on sitten omat jatkumot nykytilaan. Yhteiskunnan poliittiset ratkaisut vauhdittivat osaavien hyvin koulutettujen nuorten henkilöiden muuttamisen maailmalle. Sinällään maailmallakäynti on hyvä ja avartava kokemus, mutta polkujen raivaaminen paluulle olisi pitänyt aloittaa jo parikymmentä vuotta sitten.

Tunsin jo pari vuotta sitten, että Suomi tarvitsee pehmeämpää ajatusmallia lasten, nuorten ja vanhusten tukemiseksi. Suomi tarvitsee poliittisia päättäjiä, jotka ymmärtävät, että Suomi on pidettävä asuttuna etelästä pohjoiseen ja lännestä itään. Suomi on pieni maa, jolla on suuri presidentti, joka tarvitsee yhteen hiileen puhaltavan poliittisen koneiston ja koko Suomesta huolehtivan maakuntahallintokoneiston. Jo nyt Suomi on päässyt jakaantumaan muutamaan suureen kaupunkiin ja harvaan asuttuun maaseutuun, jonne kuitenkin yhä enemmän ihmisiä haluaisi asumaan, mutta sieltä on viety elinmahdollisuudet. Sama hallintomalli ei päde suuriin kaupunkeihin ja harvaan asuttuihin alueisiin. Puhdas ruoka on turvattava erityisesti meille suomalaisille, mutta myös vientiin.

"Sosialistinen" ajatus takavuosilta saada ihmiset asumaan yhteen läjään kennotaloihin, joissa olisi edullista asua, on ollut kovin vahingollista. Tällaisissa kennotaloissa ihmisiä on helppo hallita. 

Suomen ja Euroopan Unioinin onneksi Antti Rinne lienee nähnyt tämän todellisen tilanteen takavuosilta, nykytilanteesta ja tulevilta vuosilta. Tällä hallituskoalitiolla voidaan onnistua estämään jopa Britannian Brexit, mutta mahdollisesti myös muut Brexitit.

Tarvitsimme siis niukan sosiaalidemokraattisen enemmistön. Niukka enemmistö pitää sosdemit nöyränä. Samoin Suomi tarvitsi Kepun alastulon tekemään nöyrempää yhteistyöpolitiikkaa. Hallitusneuvotteluun lähtevät puolueet muodostavat 117 paikan enemmistökoalition. Vaarallisin vasemmistopuolue ei pääse tällä kokoonpanolla heiluttamaan yhteistä päätöksentekoa.

Toivotan onnea hallitusneuvotteluihin ja oikeisiin henkilövalintoihin, niin että saadaan koulutus/työllisyys sektori oikenemaan - palvelemaan koko Suomea asuttuna pitämiseksi. Niin paljon parjattu Sipilä ymmärtää viimeisen neljän vuoden päätösten taistelun tärkeyden. Hän ymmärtää talousasioiden vissin kytköksen Suomen hyvinvointiin. Vasemmisto kyllä pitää huolen omista näkökulmistaan - liittyen pienen ihmisen elämisen parantamiseksi. 

Olen tällä hetkellä kovin toiveikas Suomen ja EU:n pelastumisesta - ainakin seuraaviin koettelemuksiin saakka.

Onnea matkaan !

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu