Hallitus aloittanut ja Kuusamo 150 kirjan työstäminen jatkuu

8. kesä, 2019

Hallitus aloittanut ja Kuusamo 150 kirjan työstäminen jatkuu

Vaalit oli ja meni. Hallitus on aloittanut toimintansa. Aika näyttää, miten on ollut onnistunut kokonaiskuvio Suomen ja Euroopan sekä koko maailman vuorovaikutuksissa.

Media ja muut spekulaattorit ovat sanoneet - lähes jokainen - painavan sanansa. Ei jaksa ottaa muuten kantaa tapahtumiin, kuin että hyvä oppositio "olkoon se perheessä, työpaikalla tai hallituksessa/eduskunnassa" - tuottaa parhaan lopputuloksen pitkässä juoksussa.

Jäämme seuraamaan.

Tällä hetkellä olen valjastanut kaikki voimavarani Kuusamo 150 - teollisuus -tietokirjani koostamiseen ja kirjoittamiseen. Aloitin kolme vuotta sitten työstää valtavia Jyrkänkosken teollisuusmiljöön tehtaiden yritysten arkistoja. Mukaan tietysti kuuluu Kuusamon Puu Oy:n toiminta ja Johan Vilhelm Määtän elämänkerta. Ne ovat arkistojen kätköjen historiaa. 

Merkittävän tilan kirjaan saa vuonna 1968 perustettu Pölkky oy, joka on juhlinut 50-vuotista taivaltaan. Pölkky aloitti isämme kuolinvuonna 1968 pienillä panoksilla, paloi pari kertaa ja sen jälkeen saha on kasvanut todella merkittäviin mittoihin. 

Historiasta aina kiinnostuneena peilaan Kuusamoa, Pohjois-Suomea, Eurooppaa ja myös maailmanlaajuista kehitystä. Yhä enenevässä määrin kiinnostaa eilisen, tämän päivän ja huomisen peilaaminen. Kun ihminen muistaa historiaa, ymmärtää hän itseään ja osaa sekä uskaltaa tehdä päätöksiä tulevaisuuteen jälkipolville.

Onneksi olen saamassa Biologian tohtorin ja filosofian maisterin, Satu Käsmän,  avuksi taittoon ja myös vierailevaksi kirjoittajaksi liittyen luonnon monimuotoisuuteen ja ihmisen yhteyteen luontoon.

Työstän nyt kolmatta versiota käsikirjoituksestani. Siirtelen tekstejä, kuvia, dokumentteja ym. asianmukaisiin kansioihin. Tällä hetkellä kirja on 300-sivuinen, A4-kokoa oleva jatkumo Liippatehtaan tarinoille. Aineisto on faktapohjaista. Kirjasta on tarkoitus valmistaa helppotajuinen teollisuushistoriaa ja sen liitännäisiä pääasiassa käsitttelevä tietokirja. Alkuaineiston luovutan ensi viikolla Satulle ja sitten lähden hetkeksi Kuusamoon tapaamaan ystäviäni, tarkistamaan joitakin asia-asioita ja toivon mukaan nauttimaan kosken kuohuista ja lintujen lauluista sekä pohjoisen yöttömästä yöstä.

Muokkaan myöhemmin uusiksi KIRJAT -välilehdillä olevat Kuusamo 150 -teollisuus -historiakirjan tiedot.

 

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu