Korona - luonto ja ihminen

4. huhti, 2020

Korona - luonto ja ihminen

Muutama ajatus Korona-asiaan - luonto ja ihminen mielessä: 
Ihminen itse on usein ongelman aiheuttajana niin toisille ihmisille kuin luontoomme. Tässä erityisessä pandemia-ajassa mietin, että milloin ihminen oppii ottamaan opikseen historian tapahtumista ? 

Kirjoitan parhaillaan Kuusamo 150 -teollisuuskirjaani loppuyhteenvetoa, johon liitän myös Korona-tapahtuman. Otan tekstiin mukaan hitusen keskiajan tapahtumia, mutta erityisesti viimeisen sadan ja kahdensadan vuoden tautitapahtumia, jotka ovat muuttaneet maapallomme tilaa. 

Näitä pohtiessani olen päätynyt allekirjoittamaan Henna Virkkusen tekemän aloitteen saada loppumaan luonnoton villieläinkauppa Kiinassa. Tänä aamuna allekirjoitin myös Change.org -adressin, jonka tarkoituksena on saada loppumaan villieläinkauppa Kiinassa. Useat epidemiat ja pandemiat ovat todennäköisesti saaneet alkunsa Kiinasta.

On ymmärrettävää pienen ihmisen reaktiot pandemian kohdatessa. Ensin tulee shokki, sitten alkaa oma selviytyimskamppailu ja lopulta jälleen ihminen unohtaa, mistä onneton tapahtuma sai alkunsa. 

Monista asioista ihminen on ottanut historiastaan oppia, mutta näistä vahingollisista luontoon kohdistuvista riistoista tai saastuttamisista ei ihmiskunta näytä ottavan oppia. Toivon, että mahdollisimman moni allekirjoittaa tänä someaikana adressit, joiden joukkovoiman liikkeellepanemana voimana näitä epäkohtia saataisiin korjattua. Adresseilla voidaan ainakin muuttaa ihmisten ajatuksia ja käyttäytymisiä, vaikka emme konkreettisesti voisi olla itse ongelman ratkaisussa mukana.

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu