Lasten suusta kuultua - koronan pyörteissä

16. touko, 2020

Lasten suusta kuultua - koronan pyörteissä

Hektinen kevät on tuottanut lähipiirissäkin mielenkiintoisia tilanteita niin perhepiirissä kuin työelämässäni. Viimeisin mieltä askarruttamaan jäänyt kysymysrypäs tyttären lasten suista jäi lähtemättömästi ajatuksiin. 

Keskustelu alkoi kun tyttären perhe oli onnellisesti saanut uuteen omaan kotiin muuton päätökseen. Tokaluokkalainen Leevi kysyi koko perhepiirin läsnäollessa, että voiko ihminen kuolla sukupuuttoon. Koulu ei ollut vielä alkanut. Eli takana oli parin kuukauden etäopiskeluaika. Oliko korona  ja sen uhka saanut lapsen ajattelemaan koko ihmiskunnan selviytymistä. Paljon vastausvaihtoehtoja nousi mieleeni, mutta vastasin että kyllä ihmiset voivat kuolla sukupuuttoon, jos ihmiset saastuttavat oman maapallomme siihen kuntoon, ettei ihminen voi enää hengittää.  Hetken mietittyään Leevi vastasi, että jos on vaarassa, että ihmiset loppuvat - tulee ihmisten alkaa tehdä lapsia paljon.

Nuorempi poika, Nooa, 6 v., heitti ruokapäydässä istuessaan vielä jatkoa Leevin lapsien tekoehdotukseen, että juu.. lapsia pitää alkaa "teleportata" äitien masuihin. Noh, sitä hän ei vielä oikein ymmärrä kuinka lapsi "teleportataan" äidin masuun... jäi Nooa ääneen mettimään! :)

Koko perheen keskellä käyty keskustelu jäi ajatusten pohjalle, kuinka lapset ovat selvinneet henkisesti oman kodin kiihkeästä rakennusprojektista, etäkoulusta ja siinä ohessa erossa kavereista. Henkilökohtaisesti koin, että nämä lapset ovat hyvin selvinneet. Ylenpalttista television katsomista perheessä ei ole harrastettu. Keskustelu perheen sisällä on ollut tärkeää  kaikissa elämään liittyvissä asioissa. Perhe on elänyt täysillä elämäänsä - hetkessä. 

 

 

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu