USAn vaalivalvojaiset

6. marras, 2020

USAn vaalivalvojaiset

On torstai-ilta, tai oikeammin perjantaita vastainen yö,  ja "rapakon takana" lasketaan kuumeisesti Usa:n presidentin vaalin ääniä. Kaksi ikääntynyttä mieshenkilöä on sirkuksen valokeilassa. Toinen on pitkän linjan poliitikko, joka omaa surullista perhedraamaa, mutta myös politiikan kiemuroiden pyöritystä kymmeniltä vuosilta. Toinen puolestaan on perinyt rahaa ja  älyä, mutta sen kyljessä on tullut tunnevammaisuutta, jotka kaikki yhdessä eivät ole välttämättä aina tuottaneet viisauden hedelmiä. "Luonnonlapsi" ei ole voinut toteuttaa viimeisen neljän vuoden aikana älykkyysosamääräänsä vastaavia tuloksia, koska korruptoitunut media ja vanha valtakoneisto ovat syöksyneet kateellisina kampittamaan vaaleissa valittua presidenttiään - keinoja kaihtamatta.

Olen yhtä tietämätön tulevan USAn presidentin nimestä -  kuin kaikki muutkin maailman ihmiset. Medialla olisi ollut valta tehdä presidentti, mutta lähes koko Amerikan media sotkeutui omaan yksinkertaisuuteensa - katsomatta asioita nenäänsä pidemmälle.  Yhtä ällistyttävää on ollut seurata lähes koko Suomen lehdistön ala-arvoista kirjoittelua USA:n presidentistä. Aivan käsittämätöntä solvausta istuvaa presidenttiä kohtaan. Siitä on omat seurauksensa. Ainoa, jonka olen nähnyt arvioivan laajakatseisemmin istuvan presidentin näkökulmaa ja mahdollisuuksia  - on Ilkka Kanerva. Pieneen mieleeni on jälleen hiipinyt ajatuksen, että selkeästi myös USA tarvitsee poliittien keskustan, mikäli haluaa olla maailman turvallisuuspoliisi ja johtava talousvaltio.

Ottamatta kantaa milloin ja kuka astuu maailman johtavan talous- ja sotilasmahdin ruoriin, en lakkaa hämmästelemästä median käyttäytymistä. Media olisi voinut nousta rahan ja korruption yläpuolelle - riippumattomalla journalistisella otteella. Nän ei ole tapahtunut. Media on sokaistunut rahan himoissaan ja ylimielisyydessään mitä inhottavimpiin solvauksiin ja loukkauksiin, jälleen kerran. Samalla iso osa kansoista miettii selviämiskeinoja ulos koronasta ja ulos taloustaantumasta sekä ilmastokriisistä yms. todella suurista koko maapalloa heiluttavista ongelmista. Järjestelmällinen toiminta eräissä valtioissa ajaa niin sanotun lännen vielä nöyräksi ja miettimään "kuinka tässä kävikään näin"?

Kaikesta huolimatta onnea ja menestystä aivan pian nimettävälle uudelle USAn presidentille - valkoiseen taloon ! Kuvastakoon valkoiset orkideat rehellisyyden voimaa !

 

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu