Aamuaurinko Kuusamojärvelle

4. maalis, 2021

Aamuaurinko Kuusamojärvelle

Vuosi 2021 on alkanut kohdallani tapahtumarikkaasti Kuusamossa. Vuodenvaihde alkoi katsellen ikkunasta kohti Kuusamojärveä ja paksuja lumikinoksia - poiketen kovin viiden viimeisen vuoden  vuodenvaihteista. 

Perheen uuden tukikohdan kalustaminen Kuusamossa ja erikoiset tapahtumakäänteet pysäyttivät miettimään elämän tarkoitusta. 

Viime vuosi piti sisällään Turussa hyvinkin läheisen kosketuksen huume- ja rikollisjengitoimintaan - jos sitä nyt pienessä Suomessa siksi voidaan edes kutsua!  Koko viime vuoden tapahtumaketjujen kirjaaminen päivittäin Turussa tuotti yli 120 sivua dekkarimaista dokumentaatiota,

Vuosi 2021 on alkanut kohdallani tapahtumarikkaasti Kuusamossa. Vuodenvaihde alkoi katsellen ikkunasta kohti Kuusamojärveä ja paksuja lumikinoksia - poiketen kovin viiden viimeisen vuoden vuodenvaihteista.

Perheen uuden tukikohdan kalustaminen Kuusamossa ja erikoiset tapahtumakäänteet pysäyttivät miettimään elämän tarkoitusta.

Viime vuosi piti sisällään Turussa hyvinkin läheisen kosketuksen huume- ja rikollisjengitoimintaan - jos sitä nyt pienessä Suomessa siksi voidaan edes kutsua! Koko viime vuoden tapahtumaketjujen kirjaaminen päivittäin Turussa tuotti yli 120 sivua dekkarimaista dokumentaatiota, "kuinka nuori parikymppinen nainen voi sotkeutua huumemaailman pyörteisiin" ja "kuinka huumeiden hankintaan liittyy olennaisesti muunmuassa pyörävarkaudet ja "pikkujengiläisten" keskinäinen riitaantuminen, joka lopulta johti täydelliseen ilmiantoon ja toiminnan päättymiseen loppusyksyllä.
Huumejengiläisten toimia seuratessa puolen vuoden ajan ja siinä valmiustilassa oloa voisin verrata isän sota-aikaan, jolloin hän ei voinut nukkua juurikaan sotatantereella, vaikka välillä olisi lupakin.
Kun lopullinen häätö lähellä olevasta asunnosta tapahtui, alkoi puolen vuoden univajeen korjaaminen.

Mutta heti sen jälkeen tapahtui käsittämätön "tulesta tuleen" siirtyminen ! Viime vuoden lopulla perheen tapahtumaketjuun liittyi perin outo sairausdiagnoosi. Sen seurauksena saavuin Kuusamojärven rannalle. Muutos tuli niin nopeasti, että pää ei meinannut ehtiä tulla mukana Turusta Kuusamoon. Katsomme nyt tilanteita asia kerrallaan ja päivä kerrallaan.

Erityisesti korona näyttää sanelevan kaikki tapahtumat omalta osaltaan. Kuusamo 150 - teollisuus 1868 - 2018 krja on lähes 350 sivua taitettuna. Olen kirjoittamassa kirjaan loppukatsausta liittyen koronaan, elinkeinotoimintaan ja luonnon osallisuuteen ihmiselämässä. Kirja piti julkaista viime vuonna, mutta koronan takia päätin siirtää painoon vientiä ja nyt loppusanat ovat eläneet monien eri tapahtumien käänteissä.

Tarkoitus on saattaa se nyt mahdollisimman pian ennakkotilaajille ja muillekin asiasta kiinnostuneille.

Toivotan erinomaista ja aurinkoista kevättä ja kesää kaikille.
Eräänä päivänä korona on voitettu ja voimme hiukan palata entisiin tapoihimme. Vanha normaali ei palaa enää koskaan maapallollemme!
Onko tarpeenkaan?
Poimikaamme historiasta opettavaiset palat evääksemme matkallamme - oppiaksemme uuden tulevaisuuden rakentamista positiivisessa hengessä ja toisiamme kunnioittaen.


Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu