Helsinki

Uusintavierailu Helsingin "tuomiokirkolla" 2018

15 vuotta sitten vietin juhannusta näissä maisemissa, join kahvia ja söin jäätelöä Espalla. Helsinki City oli juhannuksena 2003 todella hiljainen. Vietin lähes koko kesän pääkaupunkiseudulla, miettien ankarasti tulevaisuuttani.

15 vuotta sitten vietin juhannusta näissä maisemissa, join kahvia ja söin jäätelöä Espalla. Helsinki City oli juhannuksena 2003 todella hiljainen. Vietin lähes koko kesän pääkaupunkiseudulla, miettien ankarasti tulevaisuuttani.

Aurinkoinen sää suosi Helsnki City -  excursiotani 30.9. - 2.10. Palasin hiljattain Puistokadulle avattuun Ruka & Beauty Ullanlinna - hoitolaan. . Taiteiden yön vierailijat yllättivät runsaudellaan. Myös Rukan asiakkaat olivat löytäneet Ullanlinnan hoitolaaan, josta löytyy Lapin "miehen" kuumakivihierontaa ja hiukan kevyempää kuumakivihieronta. Eko kosmetologi, jalkojen hoitaja ja perinteinen hieroja ovat oiva lisäpaketti tuotepaletissa.  

Vein avajaisiin muutamia akryylimaalauksia, jotka nyt tarvitsin hakea eri tarkoituksiin. Hoitolaan jäi kolmen eri kuvataiteilijan töitä. Olimme sopineet nyt hemmotteluviikonloppuun muutamia hoitoja, joista ehdottomasti ekokosmetologin kasvojen hoito oli ehdottoman ihanin ja mieleenpainuvin.  Lämpimästi voin suositella Kauneushoitolan palveluita. 

Maanantaina lähdimme Sannan kanssa kohti Etelärantaa ja kauppatoria. Yllättäen pienen kävelymatkan päässä olikin koko Helsingin eteläranta! Kauppatorilla oli tietysti vähemmän myyjiä kuin kesällä. 

Mieluinen pysähtyminen Tuomiokirkon edustalla toi mieleen vuoden 2003 juhannuksen, jonka vietin juurikin näissä maisemissa. Samoin käynti kisoissa stadionilla palasi mieleen. Silloin sade ja myrsky piiskasivat ankarasti turisteja. Hirmumyrsy oli kaatanut kyljelleen pienveneitä satama-altaassa !

 

Retki syksyiseen Helsinkiin 5.11.2017

Löyly -sauna-ravintola, Hernesaarentie 4 Helsinki

Löyly -sauna-ravintola, Hernesaarentie 4 Helsinki

Pyhäinpäivä ja reformaation juhlapäivä aukenivat sateisena ja harmaana kun lähdimme Turusta kohti Helsinkiä. Perhetapaamiseen oli varattu mielenkiintoinen paikka Hernesaaren rantaan, Löyly-sauna-ravintolaan. Erikoinen arkkitehtuuri herätti heti mielenkiinnon. Avanto Arkkitehdit olivat saaneet erikoisen puurakennuksen sulautumaan niin meren silhuettiin kuin Helsingin rantamiljööseen. 

Talo oli vielä näin hyiseen syksyiseenkin aikaan aivan täyteen varattu. Odottelimme vuoroamme tovin ja tutustuimme ympäristöönja rakennukseeen. Paikan nimi on Löyly. Rakennuksessa on ravintolan kyljessä yleinen sauna. Yllätykseksemme näimme tuuliselta terassilta, kun yhtäkkiä ryhmä naisia bikineissään pyrähti saunasta hyiseen mereen. Ihan kylmän väreet kävi itselläkin!

 

Maukas suomalainen ruoka kruunasi hetkemme Löyly-ravintolassa

Buffet oli hallitsevana vaihtoehtona lounaslistalla. Halusimme kuitenkin maistaa hirvipyöryköitä puikulaperunoilla ja maukkaalla kastikkeella. Toinen hyväs vaihtoehto oli lohikeitto, joka tarjoiltiin siten, että pikkuinen kasari tuotiin pöytään ja siitä sai itse ottaa omaan tahtiin keittoa.  Ah, olisipa ollut kesä, niin olisimme voineet nauttia lounaan suurella ulkoterassilla auringon paisteessa, ehkä ensi kesänä.

Voi vain kuvitella, mikä ihastuttava paikka kesällä auringon lämmössä !

 

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu